Login

Udruga Hmelj

Promicanje, razvitak i unapređenje kućnog pivarstva kao hobija

Press

Superuspješno prvo izdanje splitske smotre pivara: I punica kaže da je dobro moje pivo iz garaže!

Sve se pjenilo od dobrog đira u lučici Poljud


Ma eto, baš su znali koga će poslati na prvi splitski podmarjanski “beer party”, samit malih kućnih pivara u poljudsku lučicu. Mene, koja je pivo u životu tri puta izdaleka pomirisala i popila ga dvije žlice.


Od toga jednu i pol onog s dodacima, što bi ga mogle piti i bebe. Ali šefovi su me očito odlučili preobratiti, pa poslaše mene na feštu gdje se za 60 kuna po osobi cijelu večer moglo uživati u odličnom roštilju, te rijeci piva splitskih malih kućnih pivara i onoga što doniješe njihovi gosti.

Među 250 pivoljubaca sretnika koji su uspjeli osigurati svoju kartelu. Kažemo sretnika jer je ispod crte ostalo njih puno, što nisu brzinski nakon objave na svemoćnom Faceboooku, uspjeli osigurati ulaznicu.

- I kažeš, u životu po pivu udrila nisi, osim ta dva guca, te sapunice. To ti je da prostiš za prave ljude od piva k… od piva, govnu brat. To je za početnike, jasličare. Amo mi udrit po pravoj pivi – pojasniše mi fino, učeno, neki su da ne bi ispali nepristojni prešutili komentar, a onda su me s velikim zadovoljstvom poveli u obilazak.

Duga kolona

Večer se nije dobro ni zarumenila, a već se pred šankom lokala u lučici, koja je velikodušno postala domaćin skupa, stvorila duga ljudska zmija, kolona pivoljubaca željnih da kušaju nešto novo. Stolovi puni, ljudi guštaju u zlatnoj tekućini, nazdravljaju, uživaju u odličnom roštilju, smiju se, šale, atmosfera za pet.